Велико Търново взе участие в най-голямото международно туристическо изложение в света

Велико Търново взе участие в най-голямото международно туристическо изложение в света

11 мар.
пн, 11 март 2024
Начало

„Велико Търново взе участие в най-голямото международно туристическо изложение в света Internationale Tourismus – Börse /ITB/ – Берлин, Германия, което се проведе от 5-ти март до 7-ми март 2024 г. Старата столица бе част от щанда на България, който беше с площ от 500 кв.м. На него страната ни беше представена от 35 български туристически фирми и 9 общински администрации, които имаха възможност да се представят и да осъществят бизнес контакти чрез провеждането на срещи в специално проектирани и брандирани индивидуални работни места. Българският щанд беше открит лично от министъра на туризма Зарица Динкова. Управителят на „Царевград Търнов“ Борислав Йорданов разговаря с министър Динкова за новия формат на предстоящото по-късно през годината туристическо изложение „Културен туризъм“ в старата столица.

Представители на общинската агенция бяха гости на приема в българското посолство в Берлин по случай националния празник на България. По време на събитието видео посветено на Велико Търново показа забележителностите и културно-историческото наследство на старата столица.

Приемът беше даден от посланика ни в Берлин Н. Пр. Григор Порожанов, който приветства многобройните гости и даде думата на специалния гост на събитието – министърът на туризма.

През дните на форума г-н Йорданов проведе редица срещи с туроператори, които искат да включат Велико Търново в маршрутите си. Една от целите на туристическия център е връщането на китайските туристи в България след пандемията и именно в тази насока ще се работи с компанията HISEAS International Tourism.

Albatros Tours е австралийска фирма, която организира посещения в България и ще включи старата столица в своя списък с дестинации като ще ползва услугите на общинската агенция. Подобни разговори се проведоха с туроператори от Холандия и Белгия.

В рамките на ITB Берлин ежегодно провинция Баден-Вюртемберг организира Дунавски салон съвместно с националното представителство на страната партньор на събитието, която тази година беше Молдова. Дунавският салон представя общността от държавите, разположени по поречието на най-голямата европейска река и се провежда традиционно на втория ден от изложението, в представителството на Баден-Вюртемберг в Берлин, като страната ни тази година бе представена и на това специално събитие с щанд и селекция от най-добрите местни вина и традиционна кухня.

Традиционно ITB Berlin, което тази година се проведе под мотото „Pioneer the Transition in Travel & Tourism. Together.“, беше посетено от над 100 000 гости и беше отразено от хиляди журналисти, телевизионни екипи, блогъри и влогъри от цял свят.“

 

Shopping Basket