Заповядайте във

Велико Търново

средновековната столица на България

Заповядайте във Велико Търново – средновековната столица на България с над 7000 години история. Старата столица – това са къщите, които са настанени една над друга по стръмните градски склонове, неочаквано прелитащи над реката мостове, дворците, кулите, великолепните музеи, вековните манастири с богат стенопис и aрбанашките къщи-крепости.

Това са нощите, излпълвани с непрекъснатия и равномерен глас на река Янтра, блясъците и неясните светлини, пробягващи по приказната градска фасада и шумът от преливащия с енергия бурен живот на студентите.

Велико Търново ви предлага всичко, което търсите за едно приятно прекарване или перфектна почивка- богати исторически ценности, жив и модерен нощен живот, а уникалната природа на региона дава възможност за спорт и отдих.

Очакваме ви!

Едно от най-хубавите неща във Велико Търново, е че може да ходите навсякъде пеш, било то за да се насладите на привлекателната архитектура на старата част на града, приятното време, за да поспортувате или просто за да се разведрите – можете да стигнете до всяка точка на града без затруднения.

Ако пък нямате личен автомобил, а все пак искате да пътувате може да ползвате обществен транспорт. За повече информация, можете да проверите: Как да пътувам до Велико Търново.

За вашето удобство оперират и множество таксита, които са удобни и евтини. Все пак ви припомняме да следите и да се качвате в автомобили, на които тарифата, по която возят трябва е отбелязана на предното стъкло на автомобила, а таксуването следва да се извършва според апарат на километър.

От ЖП гара Велико Търново също може да ползвате връзки за дестинации в посока Дряново и Трявна.