Велико Търново участва в изложението

Велико Търново участва в изложението „Уикенд туризъм“ в Русе

16 май
чт, 16 май 2024
Начало
Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и фестивал на туристическите забавления и анимации се организират от днес до 18-и май (събота) в Русе. Началото бе поставено с изпълнения на танцьори от китайския културен център „Конфуций“ към Русенския университет, балет „Фрийдъм“ и танцово училище „Кукери“.
Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ наред със Старопланински туристически район са традиционнни участницит на едно от най-големите и значими браншови изложения в страната.
„Уикенд туризмът – това е време, което можеш да откраднеш, да откриеш нови култури, нови дестинации, нови кулинарни изкушения, да се запознаеш с едно интересно кътче от България, така че за нас уикенд туризмът е много важен“, каза за БТА Златомира Стефанова – заместник-кмет на Русе.
В сградата на Доходното здание са подредени 44 щанда, където се представят туроператори, общини, музеи и сдружения. Фестивалът на туристическите забавления и анимации включва над 120 обекта, разположени в центъра на града. През трите дни там ще бъдат представяни различни занаяти и демонстрации от България.
Shopping Basket