Велико Търново се представи на най-голямата туристическа борса в Испания – Международното изложение в Мадрид FITUR.

Велико Търново се представи на най-голямата туристическа борса в Испания – Международното изложение в Мадрид FITUR.

31 ян.
ср, 31 януари 2024
Начало
Велико Търново се представи на най-голямата туристическа борса в Испания – Международното изложение в Мадрид FITUR.
Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ презентира културно-историческото наследство и потенциала за туризъм на историческата и духовна българска столица.
Борсата се проведе в периода от 24-ти до 28-ти януари и е предназначена както за професионалисти, така и за широката публика.
Balkan Prime Tours е новият партньор, с който „Царевград Търнов“ подписа договор за посещение на организирани групи до старата столица. Balkan Prime Tours е международна фирма, която организира турове посветени всяка година на определена страна от Балканския полуостров и през 2024 г. предлаганата от тях дестинация е именно България. По време на изложенито управителят на общинската агенция Борислав Йорданов се срещна и с вече установени партньори от Испания, които не скриха, че България и в частност Велико Търново ще са предпочитани дестинации през летните месеци за много испански туристи.
По традиция на изложението FITUR първите два дни са посветени на бизнес срещи, а вторите два са с отворени врати. Чрез специално разработен VR рекламен клип, който беше създаден именно за това изложение, от „Царевград Търнов“ представиха десетките туристически атракции на старата столица и региона.
По време на FITUR на щанда на българското министерство бяха организирани винени презентации, като акцентът беше върху съществуващите и развиващи се винени дестинации в България. Гостите на българския национален щанд успяха да се запознаят с възможностите за винено-кулинарен туризъм в Североизточна България, Тракийската низина и Розовата долина, Южен Сакар, Долината на Струма, Западна и Централна Дунавска равнина. Всеки от районите беше представен с качествено, типично за тероара вино. В тази връзка общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ представя Винения дегустационен център намиращ се на Самоводската чаршия, както и най-добрите местни и регионални вина.
Екипът на „Царевград Търнов“ желае да изкаже своята благодарност към Министерството на туризма за отличната логистика, професионалното отношение, чудесно организирания щанд на България и силното медийно покритие както от страна на местни телевизии, така и от българските национални медии.
Shopping Basket