Успешно участие за Община Велико Търново на TTR Bucharest

Успешно участие за Община Велико Търново на TTR Bucharest

20 фев.
вт, 20 февруари 2024
Начало

49-тото издание на Международното туристическо изложение ROMANIAN TOURISM FAIR (TTR) се проведе в румънската столица Букурещ в периода 15.02.-18.02.2024 г.
Щандът на България бе един от най-внушителните на борсата и най-големият национален такъв, а Община Велико Търново и този път бе представена от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов”.
Официални гости на откриването бяха посланикът на България в Румъния Н.Пр. Радко Влайков и ръководителят на службата по търговско-икономическите въпроси Ивайло Маринов. Управителят на „Царевград Търнов” Борислав Йорданов се срещна с тях и проведе разговор за Международното туристическо изложение „Културен туризъм”. Г-н Йорданов покани г-н Влайков и г-н Маринов, както и представители на румънски туроператори и туристически инфлуенсъри на борсата във Велико Търново.
Юлия Баховски е сътрудник-редактор на Радио България-БНР и основател на медиен дигитален проект MyRoBiz и MyBgBiz. Една от нейните основни цели е популяризиране на България като туристическа дестинация. Именно по тази линия „Царевград Търнов“ ще работи в сътрудничество с г-жа Баховски и нейните информационни портали.
Екипът на „Царевград Търнов” проведе редица срещи с настоящи и бъдещи партньори, сред които Думитру Лука, председател на Националната асоциация на туристическите агенции в Румъния /ANAT/. Господин Лука се ангажира да отправи покана към румънски туроператори, които да се включат в новия формат на МТИ „Културен туризъм“. Двамата с Борислав Йорданов също така обсъдиха възможността за съвместно сътрудничество и посещение на румънски групи във Велико Търново.
Управителят на “Царевград Търнов” също така разговаря с представители на румънската фирма „Кринуца туринг“, както и с редица други туроператори за съвместна работа, която ще започне още в началото на тази пролет. Очаква се първите групи на новите партньорски фирми да посетят Велико Търново и Арбанаси през месец март.
Старата столица остава предпочитана дестинация за културен туризъм за румънците като през изминалата 2023 г. над 54 хиляди туристи от северната ни съседка са посетили музейните обекти в града и Арбанаси.

Shopping Basket