Повече от месец парк „Марно поле“ беше коледно градче!

Повече от месец парк „Марно поле“ беше коледно градче!

03 ян.
ср, 3 януари 2024
Начало

Повече от месец парк „Марно поле“ беше коледно градче! Традиционният коледен базар се проведе от 1-ви декември до 1-ви януари и беше пълен с приказни изненади за малки и големи.

За първи път атракционите на базара бяха  разположени заедно с празничната сцена пред входа на Летния театър. На нея през целия месец се изявяваха различни танцови формации, групи, млади певци от града и региона, както и популярни изпълнители като Дивна, група „Черно фередже“, Йордан Марков и други. На 25-ти декември с приказен файтон Дядо Коледа и Снежанка пристигнаха на базара, където посрещнаха и забавляваха стотици деца.

За втора поредна година наред с традиционните къщи бяха разположени и новите дървени павилиони за представяне на още по-голямо разнообразие от стоки и подаръчни изделия.

Коледният базар беше най-доброто място за всеки, който търсеше коледни подаръци и декорация, късмети, свещи, кожени и дървени изделия, украшения за дома и елхата, ръчно изработени бижута, картини, ирисова фотография и много други. Предлагаха се разнообразие от коледни курабийки и тестени изделия, домашни торти, горещ шоколад, понички, катми, гофрети, както и здравословни протеинови хапки и бонбони, месни деликатеси и греяно вино.

По традиция на Коледния базар се проведоха няколко благотворителни акции. Една от къщичките беше на разположение на талантливите самодейци от социалните услуги към община Велико Търново, а в нея беше разположена благотворителната изложба „Ние можем“, която се организира за 18-та поредна година. И тази година от “Приятели на животните ВТ” събираха дарения за животните в беда, а в друга къщичка свои благотворителни акции организираха фондация „Искам бебе“, Българският червен кръст, асоциация „Детско сърце“, клуб Интеракт, Евангелска Петдесятна Църква „Филаделфия“, Градски ученически парламент, Комплекс за социални услуги „Търновград“, Дневен център за стари хора, Комплекс от социални услуги за деца без увреждания и младежи с увреждания и Общинска организация на съюза на инвалидите в България.

От 1-ви до 21-ви декември джуджетата приемаха писмата на децата от Велико Търново и региона. Над 1500 писма пълни с пожелания бяха приети от малките помощници, след което заминаха към Лапландия. От 4-ти до 14-ти декември вече традиционният за Велико Търново Коледен автобус водеше деца от детските градини в старата столица и съседните села. Сладките изненади за малчуганите бяха осигурени с любезното съдействие на фирмите “Ден и Нощ” ООД, „Лактима Балкан“, „Престиж-96″ АД, Централен пазар ,“Екстрапак“ ООД и верига супермаркети Бурлекс.

 

Коледният базар в старата столица се организира от Община Велико Търново и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“.

Shopping Basket