OTA

OTA „Царевград Търнов“ се включи в най-голямото изложение в света – ITB в Берлин

07 мар.
вт, 7 март 2023
Начало
09 мар.
чт, 9 март 2023
Край
Берлин, Германия

Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ представи Велико Търново на най-голямото международно туристическо изложение в света Internationale Tourismus-Börse (ITB), което се проведе от 7 до 9 март в Берлин, Германия.

От тази година изложението е в нов формат и е предназначено само за професионалисти в бранша. Българският щанд бе с площ от 500 кв. м. и разположен в новата зала Hub 27 на изложбения център. Размерът е рекорден заради големия интерес на бизнеса, тъй като борсата се провежда на живо за първи път след пандемията.

Управителят Борислав Йорданов се срещна с министъра на туризма Илин Димитров като двамата обсъдиха организацията и провеждането на Международното туристическо изложение “Културен туризъм”. XVIII – то издание на форума ще се състои в периода 20-23 април във Велико Търново.

МТИ “Културен туризъм” е едно от основните туристически изложения в страната и най-важното в сферата на културния туризъм.

По време на изложението се подписаха договори с 4 нови български туроператори, които ще водят групи в старта столица през следващите месеци. Бяха проведени разговори с партньори от Сърбия и Гърция, които ще включат Велико Търново в летните си туристически пакети.

Shopping Basket