Международното изложение „Културен туризъм“ 2023 г. ще се проведе от 20 до 23 април

Международното изложение „Културен туризъм“ 2023 г. ще се проведе от 20 до 23 април

20 апр.
чт, 20 април 2023
Начало
23 апр.
нд, 23 април 2023
Край
Изложбени зали „Рафаел Михайлов“

Вече второ десетилетие Велико Търново е домакин на специализирано изложение за културен туризъм, което се организира от община Велико Търново в партньорство с националните организации на туроператорите, хотелиерите и ресторантьорите в България и с подкрепата на Министерството на туризма.

Международното изложение „Културен туризъм“ се утвърди като най-авторитетната платформа за представяне на усилията на общини, туристически компании, граждански сдружения за развитието на културния туризъм. Събитието е включено в Годишната програма за национална туристическа реклама.

Тазгодишното издание на Международното изложение „Културен туризъм“ ще се проведе от 20 до 23 април в комплекс – Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ – Велико Търново.

Програмата на форума включва:

• специализирано туристическо изложение с участие на общини, туристически компании, културни институти и дипломатически мисии;

• богата конферентна програма, реализирана в партньорство с Министерството на туризма и Министерството на културата;

• национален студентски конкурс по въпроси, свързани с актуалното развитие на туризма и перспективите пред сектора;

• Национален конкурс „Чети и пътувай“ http://read-travel.eu/

XVIII издание на Международното изложение „Културен туризъм“ разширява своя обхват и тази година предоставя специални възможности на производители на традиционни регионални храни и напитки за участие, като възможност за директни срещи между представителите на туристическия бранш и производители на качествени хранителни продукти.

Каним Ви да вземете участие в специализирания раздел на Международното изложение „Културен туризъм“ – „Трапезица – истории за българския вкус“.

Целта ни е да дадем възможност за съвременно представяне на множество малки и средни предприятия от страната, които със своята дейност съхраняват местните традиции, вкусове, развиват регионалната специфика и поддържат отглеждането в страната на изчезващи култури.

Изложението-базар е шанс за фермите и малките производители на храни по уникални семейни рецепти да открият своите почитатели.

В Международното изложение „Културен туризъм“ има запазено място за добрия вкус, българските традиции и родните производители.

В дните на изложението всеки от участниците има възможност да организира дегустация на предлаганите продукти в специално оборудвана дегустационна зона или да направи оригинална промоция за посетителите.

Shopping Basket