Опера Diva - Сцена на вековете 2023

Опера Diva – Сцена на вековете 2023

12 авг.
сб, 12 август 2023
Начало
Хълм "Царевец", Летен театър

Девет трупи ще представят девет впечатляващи заглавия на Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“2023 . На откритата сцена в историческата крепост Царевец със свои спектакли ще гостуват оперите от Бургас, Варна, Стара Загора, Русе и Пловдив и Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“.
За първи път във Велико Търново и в България ще гастролира Национална опера Букурещ (Румъния), а новото българско допълнение към трупите-участници ще е Национален музикален театър „Стефан Македонски“.
На втората фестивална сцена в Летния театър ще звучи симфонична музика и ще бъдат представени спектаклите за детска и младежка аудитория от програмата „Сцена на вековете: Поглед към бъдещето“.
Летен оперен сезон „Сцена на вековете“ е най-успешния и дългогодишен културен продукт на Старата столица. Организира се от Община Велико Търново с подкрепата на Регионален исторически музей-Велико Търново и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“ и е носител на престижния лейбъл „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ 2022-2023.

Shopping Basket