Лятна кампания „Ела в библиотеката”

Лятна кампания „Ела в библиотеката”

01 юни
сб, 1 юни 2024
Начало
01 окт.
вт, 1 октомври 2024
Край
гр.Велико Търново, РНБ „П.Р.Славейков“

Лятната кампания „Ела в библиотеката” е инициатива, идейно създадена с цел да провокира учениците от I до XII клас от град Велико Търново, които са читатели на РБ „Петко Р. Славейков”, да четат все повече книги през лятната ваканция.

Периодът на кампанията е от 1 юни до 15 септември, след което се извършва анализ на резултатите. Учениците с най-голям брой заети книги са големите победители. За отчетния период учениците в три възрастови категории (от 7 до 10 години /I – IV клас/, от 11 до 14 години /V – VII клас/, от 15 до 18 години /VIII – XII клас/), на база заети книги, имат шанс да спечелят три големи материални награди: лаптоп, таблет и четец.

По справка от различните години в надпреварата участват между 2000 и 3500 ученици от града и областта, които в периода между 1 юни и 15 септември се стремят да се наредят сред големите победители. След края на отчетния период и анализа на резултатите се пристъпва към организацията на мероприятие, на което се обявяват имената на всички наградени. На тържеството се излъчват и много допълнителни награди отличие за устойчив читател, за посланик на библиотеката, за партньорство, са някои от специалните награди, които библиотеката излъчва. Награди за четящи семейства също са предвидени. Наградите са осигурени от институцията и с помощта на спонсори. След приключване на отчетния период се подготвя тържествено награждаване, което по традиция се реализира през месец октомври във фоайето на РБ „Петко Р. Славейков” в присъствието на официални лица и гости. То на свой ред е съпроводено с богата музикална програма.

Shopping Basket