Завърши

Завърши „Нощ на Самоводската Чаршия и Фестивал на занаятите“ 2022 г.

21 сеп.
ср, 21 септември 2022
Начало
25 сеп.
нд, 25 септември 2022
Край

Есента във Велико Търново започна пъстро и с много настроение с колоритния празник „Нощ на Самоводската чаршия и фестивал на занаятите“. Фестивалът се проведе за единадесети път, като от 21 до 25 септември предложи на жителите и гостите на старата столица много емоции и богата арт програма.

По време на фестивала присъстваха над 70 гост-изложители от цялата страна представящи български традиционни занаяти, ръчно изработени сувенири, био продукти, бижута и др. Освен, че представиха своята продукция, изложителите обмениха и ценен опит с майсторите-занаятчии от АЕК „Самоводска чаршия“.

Работилници за сапуни, бижута, мозайки, рисуване с къна, както и циркови артисти на кокили занимаваха и забавляваха малки и големи през дните на фестивала. За настроението на малчуганите допринесоха представленията на илюзионисти и игри със сапунени балони.

Една от безспорните атракции тази година беше съзтезанието по белене на лук, който беше използван от Дю Шеф Радичев за да приготви над 700 порции от прочутата самоводска яхния.

Всеки ден от 21 до 25 септември между 11.00 ч. и 20.00 ч. във Винен дегустационен център се представи изложбата „Местното винарство от миналото до сега“, показваща снимки, винени рисунки и винени карикатури.

В съботния следобед своето вече традиционно дефиле направиха и младежите от Джунър бенд, които отново заредиха цялата публика с положителни емоции, а за финал представиха и своята дебютна песен – „Мама, татко и аз“.

Всяка вечер от 21 до 24 септември на сцената на фестивала се представяха изпълнители от цялата страна. Групи като „4етно“, брас бенд „Виво Монтана“ и „Funkilicious”, въпреки хладното и понякога дъждовно време създадоха невероятна атмосфера и настроение, а детски и юношески музикални формации като вокално студио “Гласове“, вокална формация „Емоджи кидс“ и група „Графити“ представиха своите нови музикални проекти.

Сладки изкушения посрещаха гостите още на входа на чаршията – торти, кремове, ореховки, курабийки, сладолед и ароматно италианско кафе, бяха само част от лакомствата, които привличаха посетителите. Разбира се, в близост до сцената бяха разположени и топли точки за любителите на месни продукти и деликатеси.

В тазгодишната издание на „Нощ на Самоводската чаршия и фестивал на занаятите“ се проведоха над 50 събития, изпълнения, игри и демонстрации с различна тематика, които забавляваха гостите на фестивала.

Благодарни сме за помощта и съдействието от страна на: Община Велико Търново, Арт Бар „Хипстър“, „Го Грил“ ООД, „Бритос“ ЕООД, „Панаири и фестивали“ ЕООД, „Диферент медия“ ООД, „Пауър Секюрити Груп“ ООД, печатница „Сира“ Дю Шеф Радичев, верига магазини и пекарна „Хляб и приятели“, фурна Дичин и „Велукс вендинг“ ЕООД, без които събитието нямаше да бъде същото.

Shopping Basket